dilluns, 28 de setembre del 2009

Sant Joan les Fonts, 26 de setembre de 2009

Puntualment, a les 3 de la tarda es donava la sortida a la cursa de veterans de Sant Joan les Fonts. Varen córrer 62 veterans i 1 fèmina, fent els 55 quilòmetres a una velocitat mitjana de 36.77 km/h. Es van classificar 53 corredors. Cursa ben organitzada i amb un recorregut bonic, on es pujaven els colls de Capsacosta i Santigosa, aquest últim a falta de 20 km per arribar a meta.

Abans de començar Capsacosta es van escapar el reaparegut José García (el Pirata) del Diari de Terrassa amb el Narváez (Tot Color) i un altre corredor. El Xavi Pérez (Cecoc) va posar tota la traca agafant-los al començament del port, on es van quedar despenjats. El pilot es va trencar en nombrosos grups, arrancant en la pujada l’Octavi (Pinturas Grimaldo), emportant-se a l’Adolf (Trujillo), Mirco i Cherino (tots dos del Cecoc) que acabarien coronant junts Capsacosta.

En la baixada i el pla fins a Sant Joan de les Abadesses es van fer reagrupaments, quedant a davant 12 corredors. Quan començava a ploure, marxava a principi de Santigosa en Bosch (Cat Bike), sent agafat per l’Octavi (Pinturas Grimaldo) que també va marxar del grup a mitja pujada. Coronava Santigosa l’Octavi tot sol, per darrera venien la resta de companys d’escapada agrupats excepte l’Adriano (Gonzalvo) i el Sabater (Esteve) que patien per poder seguir la velocitat del grup en la baixada. Abans d’acabar aquesta, era enxampat l’Octavi, que va arribar a una velocitat màxima de 74 km/h, mentre que per darrera el Mirco portava el grup a 80 km/.

Començaven els atacs: Pedrito, Adolf, Agüero... Pedrito, tots eren neutralitzats pels Cecoc, arribant a meta els 12 corredors a l’esprint.

L’equip va estar força bé, a Santigosa varen treballar per despenjar al Salva del Galvesport (sobretot el Santi Estragué i el Santi González), rival directe del Nocete per a la general de la Xallenge de 50, aconseguint-lo, però en una rotonda sense senyalitzar es varen equivocar i, quan el seu grup va tornar al recorregut, el Salva ja havia passat amb el seu company García, arribant a meta 13 segons abans.

Felicitar al arbitres que em varen facilitat la meva tasca perfectament, informant-me i deixant-me passar darrera dels escapats.
Reunió abans de la sortida: Cuervo, Santi Estragué, Pedrito, Agüero, Xavi, Santi González i Santi Alentorn
Preparats per a la sortida. Es va guardar un emotiu minut de silenci en memòria d’en Xavi Novell

Christian, Adriano, Santi González, Santi Estragué, Lluís i Zeljko

Es començava a estirar el grup, tancant-lo: l’Higinio, Sabater, Izquierdo, Jesús, Molino...

I començava la pujada amb el Dani López i l’equip ben col·locat

El Xavi ja enfilava a tothom: Santi Alentorn, Emili, Rovira, Adolf, Cherino, Mirco, Faricle, Estragué, Christian, Terrones, Nocete...

El Xavi amb el Joan Mengual i crec que el Faricle
El Xavi anava recuperant, passant i portant al Terrones a meta, just per darrera dels 12 primers. Tancant el grup el Christian, Òscar, Santi Alentorn, Morante, Jordi García i Jordi Castro

En Cuervo, sent agafat per aquest grup on també anaven el Nocete, Santi González, Santi Estragué, Maya i Christian

Poc abans d'entrar a Sant Joan de les Abadesses, per davant anaven l’Adolf, Estañol, Octavi, Cherino, Bosch i Mirco. Perseguien: Pedrito, Emili, Agüero, Rovira, Adriano i Sabater

Al començar Santigosa en Sabater va tenir problemes amb el canvi i es va despenjar una mica. Ja plovia

Emili, Adolf, Estañol, Cherino, Mirco, Pedrito, Rovira, Agüero i Adriano. en Bosch i l'Octavi anaven per davant

Al agafar a l’Octavi, tothom comença a mirar-se. Ara, qui tira?

Queden 4 km per arribar, el Pedrito em pregunta què si ataca, li dic que sí i arranca la moto

En Cherino el neutralitza

L’Adolf també ho provava. Massa gent ràpida per arribar a l’esprint

I l’Agüero, ens pensàvem que l’arribada estava a la mateixa carretera

L’últim en provar-ho era en Pedrito, que agafava uns metres

Que agafava primer la penúltima corba, seguit molt atent de l’Estañol

L’Estañol agafava primer l’última corba, seguit del Pedrito i del Mirco i el Cherino lluitant per la posició (perdoneu per la qualitat de la imatge)

La recta de meta era curta per poder avançar. Classificació: Estañol, Cherino, Pedrito, Mirco, Agüero, Emili, Adolf, Rovira, Adriano, Bosch, Octavi i Sabater que guanyava de 50 (el patró de l’Esteve a veure si em regala una equipació, per les fotos)


Comentant la cursa: Adolf, Adriano, Rovira, Mirco, Mari (que és l’autora de les fotos en marxa), Estañol, Octavi, Pedrito, Agüero i el sogre del Cuervo

Arribada del Nocete, Santi Prat, Santi González, Higinio, Santi Alentorn, Jordi Castro i Paco, després de la pífia de la rotonda

Pòdium de 40: Emili (recollint el trofeu del Cherino) 2n, Estañol 1r i Pedrito 3r

Pòdium de 50: Salva 3r, Sabater 1r i Terrones 2n

Pòdium de 60: Dani López 3r, Maya 1r i José Luís López 2n

Mini representació del Cecoc, irradiant alegria, guanyadors per equips: Xavi i Emili Pérez i Terrones (tornava a ploure)

4 comentaris:

Joan Gálvez ha dit...

Com sempre Xavi, molt bona cronica i fotos.
Ens veiem al Prat.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Gràcies, Joan.
Fins diumenge.

Mengüi , Joan J.Mengual ha dit...

Xavi, tu dedicación es extraordinaria.
Crónicas perfectas, y a demás el domingo hicisteis una buenísima actuación.
Felicidades

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Gracias, Joan. Lástima que pinchastes el domingo. Ahora a dedicarse a la vuelta a Mallorca.
Saludos.