dilluns, 16 de febrer de 2009

Bescanó, 15 de febrer de 2009

Matí nuvolat i de fred el que varem tenir a Bescanó, encara que no va ploure com va passar l’any passat. Social al que van sortir 200 corredors (el màxim permès), organització perfecta per part del C. C. Esport Ter amb el Jaume Coca al front. En total 70qms a una mitjana de 40qms/h a la que els mossos varen ser permissius deixant classificar-se 183 corredors (l’últim a 18 minuts del primer).

El pilot es va tallar de seguida a la primera pujada, quedant un grup de 40 corredors del que va sortir el guanyador, el màster 30 Jaume Morales (Penaca-Lucta) molt actiu (es va escapar dues vegades) i que repeteix com a la social de la Bisbal. Per darrera la resta dels escapats, un mig grup de 5 encapçalat pel nou veterà 40 Adolfo García (Trujillo) i la resta del pilot fins a 41 corredors.

En aquest primer grup va entrar en Josep Priego, l’únic corredor de l’equip que es va ficar a l’escapada, acabant 10è i 4t veterà 40. En el segon pilot varen entrar l’Octavi i els “Santis”: Alentorn, Estragué i González amb el Nocete, que va guanyar de veterà 50 i, aquesta vegada, sí que es va esperar a recollir el seu trofeu. També van participar els màsters 30 Diego Contreras i Miguel Ángel Agüero que van patir de valent a la prova.

Tema arbitres: em vaig trobar de dos tipus diferents, al que li preguntes amb educació si els hi queda gaire per acabar la classificació (els corredors tenien pressa per marxar) i et contesta malament i en un to del tot incorrecte que t’esperis fora (en aquest cas només un, normalment en són més) i la resta que t’informen que l’estan acabant. Classificació de veterans 50: primer un corredor al que no varem veure acabar la cursa, segon el Xavier Lara i ja s’ha acabat... Reclamació al canto (els arbitres la van atendre correctament), resulta que havien dos corredors amb el mateix dorsal i, el corredor que havia entrar amb el número 64, no era el corredor veterà 50. Al Nocete li havien pres malament el número del dorsal, per culpa del corredor, portava l’armilla tapant una part del dorsal. Al final tot aclarit, els arbitres porten una càmera de vídeo que la connecten a l’ordinador i es veu perfectament als corredors, dorsals i posició en la que entren (no ho podrien fer a Barcelona i Tarragona), l’únic inconvenient és que filmaven una vegada ja passat la línea de meta (veuen la posició, però no a la mateixa línea).

El proper diumenge s’inaugura la temporada de veterans a Barcelona, a les 10 del matí circuit urbà de 45 quilòmetres.
Trobada al bar de les inscripcions del Santi Estragué i el Priego
En Santi Alentorn preparant-se per sortir

Sortida neutralitzada, en Santi González

Primera pujada i s’estira el pilot


Mal moment per punxar


Diego patint per aguantar

Santi González deixant-se portar pel pilot


L’Octavi se’n va anar a fer 30qms més al acabar la social


El Santi em va avisar de que el Priego anava per davant

El Nocete safareigant amb els companys, l’escapada ja estava feta

L’Octavi i en Santi, en aquesta part planera no patien


L’últim quilòmetre en pujada, amb els matxets a la boca


Arribada del Santi Estragué


Casanova, Octavi i el Pirata amb roba de camuflatge

Santi Alentorn a l’últim esforç

Santi González ja relaxat

Priego, Octavi, González, Estragué i Nocete comentant la social

El Priego ve amb un vehicle preparat per mudar-se

Pòdium de màster 30: Jaume 1r, Magín 2n (recull Adolfo) i Cruz 3r

Pòdium de veterans 40: Adolfo 1r, Francis 2n i falta Codony 3r

Veterans 50: Nocete 1r, Xavier 2n i Joan recollint el trofeu del Salva 3r

1 comentari:

P.SOLER ha dit...

MI OPINION:Hoy por hoy,hay corredores,veteranos,master y seniors,que se cuidan y preparan incluso mejor que algunos con licencia de aficionado.Morales,Magin,Lara, Cherino,Codony,Priego,Viana,Adolfo,y muchos mas,son unos campeones,mucho de su tiempo lo dedican a su preparacion,y tiene mucho merito ese sacrificio hecho y nadie les puede reprochar nada de nada.PERO,PERO,PERO,no nos engañemos en una prueba como el premio inaguracion ,Berga.S.B.... de aficionados,pocos ,pero pocos estariamos delante..Que por otro lado es lo normal.De todas formas,hay corredores veteranos que estando en amateurs siguen andando muchíííímo.JUANDE,J.SOLER,IVON,CERVANTES,FRANCO...ETC..Con todo esto lo que quiero decir,es que ademas de tiempo se tiene que tener ganas y sacrificar mucho para tener un buen nivellll.Saludos para todos los lectores...Y que pena que el futuro del ciclismo seamos gente con mas de 30 años..Felicito a las federaciones por su dedicacion y entrega....que penaaaa , dinero,dinero.....Y los jovenes que..