diumenge, 8 de febrer del 2009

La Bisbal d’Empordà, 8 de febrer de 2009

Avui estaven desbordats els arbitres fent inscripcions davant dels 220 corredors que volien córrer a la Bisbal, al final 20 s’han quedat sense dorsal ja que el límit de corredors, per normativa, és de 200 i sortida mitja hora tard. Encara que al llibre de ruta i a la classificació posa 84qms, han sortit 91qms a una mitjana de 40,5qms/h (el primer grup). S’han classificat 132 corredors.

Aquesta social ha estat un calc de les anteriors, escapada a la primera volta del Jaume Morales (Penaca-Lucta) i del Jonatan Rubio (Viveros Alcanar), que s’han presentat a meta amb una renda de 35sg sobre un pilot de 60 corredors. De sortida ja ha hagut corredors que s’anaven despenjant.

Per darrera s’ha fet una altra cursa, entre els cotxes seguidors, que ha fet molta vergonya. Hi ha persones que es pensen que les curses són ral·lis i que poden anar d’una banda a l’altra de la carretera sense mirar si venen corredors, motos, altres cotxes d’equip... Els miralls retrovisors els hi són una molèstia per poder passar per on volen i, si has d’atendre a un corredor que no et passi res, et fiquen el morro del cotxe perquè no passis. Els culpables? Els arbitres i la Federació, que deixen que pugui seguir la cursa tothom que tingui cotxe sense mirar si porta corredors o si té llicència. Per què ens fan treure llicència, títols, despeses? Si després qualsevol pot sortir i fer el que li doni la gana en les socials sense ordre ni control.

Per nosaltres ha estat la primera social que correm aquest any com a equip (el Santi Estragué i l’Octavi ja havien corregut abans) i he quedat content de com han anat les coses. No els he vist en tota la social i això vol dir que anaven per davant. Tots menys al Santi González que ha punxat a 10qms del final quan anava en el pilot principal i ha pujat al cotxe. Per davant han entrat el Cuervo, l’Estragué, l’Octavi i l’Alentorn, a l’última pujada s’han tallat el Nocete i el Madrigal (entrant a pocs segons). Avui ha debutat amb nosaltres el Miguel Ángel Agüero, germà del Juanjo, com a màster 30 i també ha fet una bona cursa. El Priego no ha vingut per refredat, l’Agüero i el Pedrito continuen recuperant-se de les lesions i el Roca i el Sergio començaran a córrer el dia 22 a Barcelona, a la primera cursa de la temporada de veterans.
Sortida, el Santi Alentorn no perdona mai: sempre al davant
Pilot estirar i el paisatge maquíssim amb les muntanyes nevades al fons

Cristobal Maya, campió d’Espanya i segon de veterà 60



Les pujades sempre provocaven talls



Poques caigudes afortunadament, aquesta es una de les “excursions” al camp


Moment en que punxava el Santi González



El Madrigal, l’any passat va ser el primer líder de la Xallenge de veterans i un dels dos únics corredors que varen portar el mallot groc


El Nocete ha fet segon de veterà 50


Petant la xerradeta al acabar la social

L'Estragué, Octavi, Cuervo i Madrigal
Octavi i de groc el Miguel Ángel Agüero


Pòdium de veterans 40: Cherino primer i Roger tercer (falta l’Estanga, segon, que havia marxat)

Màster 30: Amat 2n, Jaume 1r i guanyador absolut i Sánchez 3r


Veterans 50: Mari (autora de les fotos) recollint el trofeu del Nocete 2n, Samaniego 1r i Salva 3r

Veterans 60: Maya 2n i Juanillo 1r

4 comentaris:

albert ha dit...

Les socials són el que són. Hi ha tantes coses a criticar. Cadets corrent amb èlits, qui controla el desenrotllament mecànic? El quilometratge és l'adequat? Haurien de tenir dret a fer socials els clubs que no organitzen res més en tota la temporada? A tots ens agrada fer calaix.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Hola Albert.
Crec que les socials de pretemporada són bones per entrenar, per anar agafant ritme, fer quilòmetres, per participar amb corredors d’altres categories i per poca cosa més. És d’agrair que hagi clubs que organitzin aquestes socials, porten molta feina i la caixa que puguin fer no crec que els compensi gaire tot l’esforç d’organització. Em de recordar que la participació és lliure, a ningú se li obliga a córrer, per tant per què no fer-les i per què no córrer-les si ho vols fer...
Amb respecte als cadets, ningú els controla el desenrotllament però, tenen uns pares i aquest són els responsables dels seus fills i del seu desenvolupament esportiu, de portar-los a córrer i de deixar-los participar o no. Si hi ha pares que porten als seus fills a córrer socials de 90 quilòmetres amb elits, màster, sèniors, veterans... Potser s’haurien de mirar quin tipus d’educació esportiva li volen donar als seus fills, ells i no els xavals en són els màxims responsables.

Unknown ha dit...

Ei q tal pintors, a veure qui s'anima a venir a Bescano, he sentit q s'ha anulat tarragona.......,
per atra banda anireu tots a la reunio de dissapte?...
Pedrito i Aguero com esteu?, a veure si ens veiem abans de començar la challenge¡¡¡
apa siau companys

Anònim ha dit...

Santi Estrague en Madrigal i jo pujarem a Bescanó,el dissabte que jo sapiga només anira el Xavi a la reunió,ens veiem diumenge,bona nit.