dimarts, 22 de setembre del 2009

Montornès del Vallès, 19 de setembre de 2009

La cursa començà amb 15 minuts de retard, esperant al metge. Els corredors surten molt nerviosos disposats a donar guerra des de la 1a volta en un circuit molt exigent. Són 20 voltes amb un total de 54 quilòmetres.

Al primer pas per la rampa abans de l’arribada, Pedro Soler ja dona el primer avís intentant marxar amb un atac sec i continuat. Del grup surten com un llampec en Cherino i en Mirco. L’intent no prospera.

Després de 4 voltes, el Cecoc controla el grup i, molt atent a les primeres posicions, tenim al Jaume Estañol, Adolfo García i a l’equip Pinturas Grimaldo encapçalat per en Josep Priego.

A la volta 5, ataca l’Adolfo i, al darrera, entren en Juan Casanovas i l’Emili Pérez del Cecoc, juntament amb el Pinturas Grimaldo Santi Estragué. L’escapada és bona, l’Adolfo tira fort fins aconseguir 40 segons de diferència en una sola volta.

Està clar que la situació es favorable al Cecoc, de continuar aquesta escapada l’Emili és el clar favorit per guanyar la cursa. L’equip Pinturas Grimaldo ho sap i posa al Cuervo i l’Agüero al capdavant del grup preparant l’atac d’en Madrigal i d'en Pedro Soler al començar la pujada. En Madrigal dóna continuïtat a l’atac, però en Pedro es agafat a la baixada.

En una volta en Madrigal ha entrat a l’escapada i, ara, les forces ja estan equilibrades. L’Emili sap que en Madrigal és molt perillós a les últimes voltes i decideix posar-se a la seva roda sense donar cap relleu. L’Adolfo continua tirant del carro amb l’ajut de l’Estragué, que demostra tenir molt bon motor.

Al darrera els líders del Cecoc, Mirco i Cherino no tenen clar que han de fer, sembla que amb continues estirades a la pujada volen tirar l’escapada a baix. Els nervis comencen en l’equip i és en Xavi Pérez qui, amb dos crits ben donats, els hi recorda que és el seu germà, l’Emili, el que va per davant. El grup principal queda sota el control dels Pinturas Grimaldo i amb alguna estirada de l’Estañol. En Gálvez i en Terrones també ho intenten, sense èxit.

Passa la volta 10a i tot continua igual, els escapats ja porten 1m 35s i l’Adolfo continua puntuant per aconseguir el seu objectiu: guanyar el premi de muntanya, passant en primer lloc per la volta 15a. I així és, passada aquesta volta deixa el cap del grup, la lluita per la victòria final està servida.

Queden 4 voltes quan Santi Estragué ataca i surt a roda en Casanovas. L’Emili i en Madrigal es miren, però no es mouen. Falten 3 voltes i la diferència és de 22 segons, tothom té clar que avui el favorit és en Santi Estragué, però la sort també compta i, a falta de 5 km, punxa la roda del darrera quedant fora de cursa. En Casanovas es troba sol al davant i, al darrera, en Madrigal deixa a l’Emili i a l’Adolfo per intentar reduir l’avantatge i disputar la victòria en l’última pujada.
En Casanovas dosifica les forces i aguanta l’atac, entrant guanyador amb una diferència de 14 segons sobre en Madrigal. A 1m 05s entra l’Emili i a 1m 18s ho fa el gran grup encapçalat per un Josep Priego molt fort que guanya a l’esprint al líder Merotto i a l’Estañol.

Gran espectacle de ciclisme amb una lluita constant entre els dos equips millors del campionat: Cecoc i Pinturas Grimaldo. Només la mala sort ha evitat que en Santi Estragué arribés primer i que el Pinturas Grimaldo guanyés per equips.

En la categoria de 50 tot està per decidir. Sembla que Salvador Gálvez acaba bé la temporada, però Nocete encara no ha dit l’última paraula. El diumenge 27 el Pinturas Grimaldo corre a casa i caldrà estar molt pendent d’aquesta classificació.

Ha estat un dissabte per gaudir de bon ciclisme.


Crònica d'en Joaquim Vilaplana
Un aficionat
President de la PC Bons Amics
Les fotografies són del blog del Joan Mengual (gràcies).
Els 5 escapats inicialment: Adolf, Casanovas, Jesús (que va punxar), Santi Estragué (que també va punxar a poc del final, quan anava escapat amb el Casanovas) i l’Emili. Falta el Madrigal, que es va incorporar més endavant
El pilot amb el Mengual, Santi González, Nocete, Cuervo, Germán, Faricle i Santi Alentorn

Pas per meta amb el Terrones, Mirco, Ripoll, Mengual, Priego, Mariano, Toti (que debutava, ja recuperat de la caiguda que va patir a la volta a Navarra), Pedrito, Priego i Santi Alentorn