divendres, 6 de febrer del 2009

Normativa Veterans 2009

5.- CURSES DE VETERANS

1.- CATEGORIES
VETERANS 40: seran els corredors que durant l'any en curs compleixin entre 40 i 49 anys, ambdós inclosos. Podran participar en curses amb un màxim de 100 quilòmetres.

VETERANS 50: seran els corredors que durant l'any en curs compleixin entre 50 i 59 anys, ambdós inclosos. Podran participar en curses amb un màxim de 100 quilòmetres.

VETERANS 60: seran els corredors que durant l'any en curs compleixin més de 60 anys, ambdós inclosos. Podran participar en curses amb un màxim de 100 quilòmetres.
En les curses en circuit se’ls permetrà perdre una volta sense ser exclosos de cursa.
Tots els ciclistes amb disminució física poden participar en les curses de Veterans.

2.- INSCRIPCIÓ I PREMIS
2.1.- DORSALS


A l’inici de temporada s’establirà el dorsal per a cada corredor. La Comissió de Veterans, a la reunió general anual, abans del començament de la competició, en farà la tramesa. L’adjudicació de la numeració es farà d’acord amb l’ordre obtingut a la classificació general de la Xallenge de la temporada anterior, el guanyador lluirà el número u i els seus companys d’equip els correlatius, independentment d’un possible canvi d’equip amb relació a la temporada anterior, altres corredors s’atindran a la classificació per equips de la temporada última.

2.2.- PREU INSCRIPCIÓ
A totes les curses de categoria Veterans es fixa la inscripció a 10,00 € (3,00 € per a la Comissió i 7,00 € per al Club)

2.3.- CONTROL DE SORTIDA

En les operacions preliminars a la sortida, el corredor, vestit reglamentàriament amb la indumentària del seu equip, haurà de presentar personalment la seva llicència al Jutge àrbitre encarregat de realitzar la verificació de la inscripció. Tot seguit, signarà el full de sortida. El control de signatures s'obrirà una hora i 15 minuts abans de la sortida i es tancarà 15 minuts abans

2.4.- PREMIS PER A LES CURSES CONJUNTES DE VETERANS
Tots els premis son honorífics i mai en metàl·lic.

Veterans 40.-Trofeu als 3 primers classificats
Veterans 50.-Trofeu als 3 primers classificats
Veterans 60.-Trofeu als 3 primers classificats
Ram de flors al primer classificat de la general.
Trofeu al primer equip classificat segons la classificació general absoluta.
Els corredors s'hauran de presentar amb la indumentària reglamentària del seu equip.


3.- XALLENGE CATALANA
3.1.- PARTICIPACIÓ


Participació conjunta i exclusiva per a Veterans 40, 50 i 60.
Cada Club Ciclista podrá participar amb un màxim de 12 ciclistes Veterans amb llicencia del Club.
Les corredores fèmines de totes las categories podran participar conjuntament amb veterans.
En les curses en circuit als Veterans 60 se’ls permetrà perdre una volta sense ser exclosos de cursa.
En les curses de veterans en circuit es podrà sol·licitar, per part de l’organitzador, que la cursa es faci en línia.

3.2.- PUNTUACIÓ XALLENGE
Punts atribuïts a la classificació general per categoria:
Primer ( 70 punts ), segon ( 65 punts ), tercer ( 63 punts ), quart ( 62 punts ), cinquè ( 61 punts), i amb 1 punt menys fins al lloc 63, a partir d’aquest tots el restants corredors classificats, eliminats o que hagin abandonat tindran 3 punts.
Per a la classificació final PUNTUARAN TOTES LES CURSES MENYS CINC (les pitjors)

3.3.- PREMIS
3.3.1.- TROFEUS INDIVIDUALS XALLENGE


A final de temporada tots els corredors, per l’ordre de classificació de cada categoria (40 – 50 – 60), rebrà un trofeu, el guanyador de la classificació de la Xallenge obtindrà un trofeu especial i el mallot que atorga la F.C.C.

3.3.2.- TROFEUS PER EQUIPS XALLENGE

Tots els equips que participin amb un mínim de tres corredors tindrà trofeu a la classificació final de la general, s’atendrà als llocs obtinguts per als tres corredors de l’equip millor classificats, un cop descomptades les cinc pitjors classificacions de cadascun d’ells. Aquest dret inclou l’assistència a la tramesa de premis.

3.3.3.- MALLOT XALLENGE

El corredor que figuri com a líder de la classificació provisional de la Xallenge haurà de vestir el mallot oficial que l’acrediti, excepte en les curses conegudes com a “voltes”, on hi ha un mallot propi de líder. Per respecte als seus propis patrocinadors hi podrà afegir la seva publicitat sense desvirtuar la imatge i col·laboradors del mallot oficial. Si el líder no vesteix el mallot que l’acredita serà sancionat amb 15 punts a la classificació de la Xallenge.

4.- COPA CATALANA
Puntuaran els Campionats Provincials i de Catalunya.

4.1.- PUNTUACIÓ

Punts atribuïts per a cadascuna de les categories: Veterans 40, 50 i 60.

1r 25-, 2n 20-, 3r 16-, 4t 14-, 5è 12-, 6è 10-, 7è 9-, 8è 8-, 9è 7-, 10è 6-, 11è 5-, 12è 4 -, 13è 3-, 14è 2-, 15è 1.

4.2.- TROFEUS

La F.C.C. atorgarà un mallot com a guanyador de Copa Catalana per a cada categoria i els següents trofeus:
Veterans 40.- Trofeu als 3 primers classificats
Veterans 50.- Trofeu als 3 primers classificats
Veterans 60.- Trofeu als 3 primers classificats
Trofeu als 3 primers equips classificats


5.- CAMPIONAT D’ESPANYA

SUBVENCIONS PER PARTICIPACIÓ
Es seleccionaran 9 corredors, en representació de la F.C.C., per participar al Campionat d’Espanya, amb el següent criteri:
Es concediran als quatre primers de 40 i de 50, i el primer de 60 de la “Xallenge Catalana”, amb les dades de la classificació provisional de dues setmanes abans de la celebració del Campionat, on puntaran totes, menys les dues de pitjor puntuació.
Aquesta subvenció serà de 150 € i la roba necessària, que serà obligat vestir-la en la cursa per tenir dret al cobrament.


Informació facilitada per l'Albert

Pedrito i Cuervo tirant del pilot a la cursa de Malgrat de mar, 15 d’agost de 2008

5 comentaris:

albert ha dit...

Com podeu veure hi ha un canvi, desapareix que el dia que es disputa el Campionat d'Espanya no serà puntuable per a la Xallenge. El motiu és que, probablement, en aquella data hi hagi cursa, així no es perjudica als organitzadors. Cinc són suficientes curses per descomptar.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Hola Albert. No em sembla bé que el dia del Campionat d’Espanya sigui puntuable per la Xallenge, tal i com l’heu aprovat a la Comissió.
Trobo molt correcte que es faci una cursa el mateix dia i que tots el corredors que es quedin aquí puguin participar, només faltaria, segur que al organitzador no li faltaran corredors, exceptuant els del Campionat d’Espanya (tots els que es queden aquí tenen ganes de córrer). Em sembla malament perquè als nacionals aniran com a Selecció Catalana els 4 primers classificats de la Xallenge de 40, de 50 i el primer de 60 (segons la normativa) i, a més, aniran defensant els colors del nostre país. Què passarà llavors? Que quan tornin ja no seran els primers classificats de cada categoria, és a dir, els 15 primers de la general passaran a ser uns altres (ja saps que hi ha molt poca diferència de punts entre uns i altres). La general quedarà desvirtuada totalment fins al final de temporada que és quan es descompten les 5 pitjors curses perquè no hi ha temps material per recuperar aquests punts. Llavors, els primers de la general (comptant al líder), no seran els reals, “carregues” de punts als corredors que es queden aquí i els deixes “sense” punts al que corrin el nacional (no sé si m’explico). Recorda que aquest corredors van com a Selecció que surt de la mateixa Xallenge. Ara, que em dius: aquesta cursa puntuarà per la Xallenge, però no es comptarà fins que acabi la temporada... Cap problema, els corredors que corrin els nacionals, quan tornin, continuaran estant a la general igual que abans de marxar (a la classificació que surt després de cada cursa) i la competició continuarà el seu ritme normal i, els que corrin aquell dia aquí, tindran els seus punts a final de temporada (quan es descomptin per a tots les 5 pitjors curses).
Estic totalment en contra d’aquesta idea de “penalitzar” als corredors que estiguin disputant la general de la Xallenge a meitat de temporada.
Ara sortirà el típic llest dient: “Pues que no vayan”...

albert ha dit...

Això no desvirtuarà la classificació, ja ho veuràs. Crec que la general és enganyosa. Si no tens en compte les descomptades vas errat. Recorda que l'any passat ens fèiem un tip de fer restes. Al mes de juny ja en descompto un parell per afinar-me més. De qualsevol manera exposa-ho a l'Assemblea.

albert ha dit...

Crec que has vist que a les socials només podran córrer els federats no cicloturistes, això també és nou.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Jo crec que sí desvirtua la classificació perquè li estàs donant als 71 corredors que es queden a córrer a Catalunya una cursa més que als 9 que van seleccionats a córrer els Campionats d’Espanya. Pot passar que hi hagi poca diferència de punts entre uns i altres i alguns d’aquest no vulguin anar als nacionals per no perdre el liderat de la Xallenge o un bon lloc a la general. Pot passar que el líder no vulgui anar als campionats perquè el que va segon està a 10 punts i quan torni estarà a 60 punts per darrera del liderat que s’havia guanyat a les curses. Pot passar que estiguis disputant la general de la Xallenge de veterà 60 amb altres corredors i que quan tornis estiguis el cinquè en comptes del liderat que tenies abans de marxar.
D’aquesta manera penalitzeu als corredors que van als nacionals amb una cursa menys que als altres i afavoriu als que es quedin aquí amb una cursa més que els primers de cada categoria (els seleccionats).
Ho trobo molt injust i fora de lloc. És com si fessis una volta per etapes i li diguessis als 9 primers de la general que ells faran una etapa menys que la resta i aquest punts els han perdut... El trobo fora de tota lògica.

-Què es faci aquí una cursa aquell dia? Sí.

-Què puntuí per a la Xallenge? No.

-Què puntua per a la Xallenge? Que no es sumi aquesta cursa fins el final de temporada.

-Què se suma directament a la Xallenge? Que es resti a partir d’aquesta cursa les 5 pitjors curses de cada corredor i, llavors, la classificació serà la real.

Probablement hagin més possibilitats, però tal i com vosaltres ho plantegeu és desvirtuar la general de la Xallenge.