diumenge, 15 de març del 2009

Figueres, 15 de març de 2009

Cursa molt matinera i accidentada la d’avui a Figueres. Han sortit 67 veterans i l’Elena Carbonell com a única fèmina, s’han acabat classificant 42 corredors. Sol radiant i molt bona temperatura per córrer en bicicleta. El metge suplent de la cursa ha arribat mitja hora tard, motiu pel qual s’ha escurçat la cursa a 45 minuts i 3 voltes. Al final 34 quilòmetres a una mitjana de 39,84 km/h.

Sortida molt ràpida on s’ha format l’escapada bona amb el Toti Codony (Renault-Olot), Adolfo (Trujillo) i Castellà (Cecoc) que s’han disputat la victòria a l’esprint, han doblat abans al pilot dues vegades. Per darrera han arribat un grup de 7 corredors: Xavi, Mirco i Cherino del Cecoc (en la mateixa volta que els primers) i Priego, Alentorn, Agüero i Cuervo del Pinturas Grimaldo (amb volta perduda).

Nosaltres no ens hem lliurat de les caigudes, han caigut tres corredors (per separat). El que pitjor parat ha sortit ha estat l’Octavi que s’ha trencat la clavícula esquerra amb un petit desplaçament de l’os, amb diferents contusions en tota aquesta part del cos . Ha caigut a la corba d’abans de la recta de meta quan l’ha relliscat la roda de davant amb alguna substància relliscosa del terra. L’Estragué i el Cuervo han caigut en la rotonda, el Santi té un fort cop al gluti (ha xocat contra la vorera) i ha estat estès al terra fins que ha arribat l’ambulància i l’han pogut recuperar, s’ha marejat del fort dolor. Tant l’Octavi com el Santi Estragué han hagut de ser atesos a diferents hospitals. El Cuervo ha estat el menys perjudicat físicament i ha pogut continuar, remuntant fins que ha arribat al pilot i s’ha pogut ficar en el primer grup.

Que els corredors prenguin mal és realment el que hem de lamentar, la integritat física de les persones està per sobre de tot el demés. Recupereu-vos bé, us esperem!
L’Octavi ha “allargat” les mànigues de la jaqueta, quedant-li força bé

El Manolo preparant el material i la roba


El Santi en plena preparació per la cursa. Recuperat aviat!


Han hagut varies sortides, fent temps, esperant que arribés el metge

Pep, Xavi, Mirco, Santi i Octavi en les primeres voltes

Cuervo, després de la caiguda s’ha empleat de valent



Santi Alentorn, Santi González i Agüero tibant del grup


El primer grup encapçalat per Xavi, Cherino, Priego i Mirco. Al Priego li costava agafar les corbes al veure les caigudes dels companys


Grup amb el Ripoll, Agüero, Emilio, Santi, Pedrito i Emili

Cuervo agafant al grup del Roca


Els escapats: Adolfo, Toti i Castellà

Cuervo, Sánchez, Maya, Narváez i Elena

El pilot amb l’Agüero, Fermín, Santi González i Santi Alentorn

El Cuervo continuava la remuntada: Nocete, Faricle, Salva, Gasulla i Juanillo

Hem de lamentar la fractura de clavícula de l’Octavi. Recupera’t! T’esperem

Pas per meta encapçalat per l’Agüero i el Cuervo que ja havia arribat a davant

Moment en que els escapats doblaven al pilot encapçalat pel Santi: Toti per la dreta del grup


Emili i els “50” ben junts: Nocete, Mengual, Salva i Terrones, per la dreta el Pedrito

El grup amb el Priego, Santi Alentorn, Santi González, Gasulla, Salva, Pedrito i Terrones

Agüero, Cuervo, Priego i Santi

El grup que ha arribat darrera dels escapats: Xavi, Cuervo, Agüero, Santi, Cuervo i Mirco

Per darrera venia el pilot: Fermín, Salva, Pedrito, Nocete i Rosendo


Esprint dels escapats: Toti Codony, Adolfo i Castellà que s’han enganxat en l’esprint

El no esprint del grup dels Cecoc i Pinturas Grimaldo

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Companys Octavi,Santi Estrague que la recuperació sigui la millor posible per vosaltres,anims una abraçada,Cuervo per a tu només dirte que es fet una gran carrera,caure,agafar el pilot i marxar,si no arribes a caure avui era el teu dia,amb el que t´agradan les curves perilloses,jo no he caigut pero faria una plantda aquesta cursa,si no canvien el circuit,amb les tres curse mes de 18 corredors ferits,jo crec que el circuit te problemes!

Miquel Angel Cherino ha dit...

Primer de tot esperem que els lesionats (Octavi i Santi) es recuperin el més aviat possible i puguin tornar ben aviat a les carreres.
Només una petita puntualització: el J.C.Castellà i l'Adolf García no s'han "enganxat" a l'esprint, ha estat un corredor doblat que s'ha tirat a sobre de l'Adolf i aquest no ha pogut evitar anar a sobre del J.C.
Encara sort que no els ha tirat!

Javier Lara ha dit...

En primer lugar desearle a los lesionados una rapida recuperacion y al resto un poco de sentido comun, que todos tenemos obligaciones y somos padres de familia, y esto solo es un hobby. Por mucho que nos pueda gustar la competicion deberiamos reflexionar si debemos asistir a carreras de este tipo. Yo lo tengo claro y por mas que me traten de convercer que si no los organizadores no haran carreras lo primero es mi integridad fisica.
Es lo que yo pienso.

TONI TIRADO ha dit...

yo lo tengo muy claro si el año que viene no cambian el circuito yo no me desplazaré hasta figueres. Creo que después de tres años ha quedado demostrado que el circuito es una ratonera. vosotros los veteranos sois un colectivo numeroso y podeis hacer presionando al organizador con no ir. Sé que en principio es una carrera para elites, pero algo se prodría hacer

Joan Gálvez ha dit...

Hola a todos y en primer lugar espero una pronta recuperación a Octavi y Santi y al resto de corredores que también se han caido.
Y en segundo lugar hoy parece ser que los arbitros han vuelto a desvirtuar la clasificación del pelotón.
Saludos.
Joan.

TONI TIRADO ha dit...

ah! les deseo a todos los accidentados una rápida recuperación

Joan Carles Castellà ha dit...

Lamento el gran nombre de caigudes d’ahir i desitjo a tots els lesionats, en especial Fontané i Estragué (sembla que els més mal parats) una ràpida recuperació.

M’afegeixo a la censura de circuits tant curts i tant perillosos com el de Figueres!!! Considero una falta de respecte de col•locar-nos dins d’aquesta ratonera, es vergonyós!!!

Als arbitres tampoc els facilita la feina un circuit ple de doblats…que la veritat varen aconseguir deslluir l’sprint final dels que anàvem escapats.

http://www.youtube.com/watch?v=UavdzWrIfZc

Per cert, com sempre bon reportatge a fotogràfic Xavi…en especial m’ha agradat la foto de l’arribada on al marge de veure que un corredor del Tot Color (doblat dues vegades!!!!) l’Adolf i jo mateix arribem mooooolt juntets… sort que un àrbitre estava gravant l’arribada…doncs hem sembla que l’ordre d’arribada no es correcte…que li farem.

Anònim ha dit...

Espero una pronta recuperación de Octavi y de Santi.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Gràcies pel suport que heu donat als corredors accidentats, en aquests moments és quan més falta els fa.

La foto que he posat de l’esprint final amb el Toti, l’Adolfo i el Castellà, l’he posat per dos motius: perquè és la que tinc més propera i perquè és la que es veu el toc entre l’Adolfo i el Castellà (jo almenys la trobo interessant des d’un punt de vista gràfic), només explico la foto, en cap moment dic que un hagi tancat a l’altre, l’hagi destorbat, s’hagi creuat, ni busco culpabilitats... no deixa de ser un comentari del que es veu. De totes maneres vaig fer la seqüència fotogràfica sencera, quan estigui el vídeo podreu veure que va passar.

La classificació de l’esprint del pilot, segons vaig saber després, va ser la del pas per meta del pilot quan entraven els tres escapats, al doblar al pilot per segona vegada els arbitres varen donar per finalitzada la cursa, és a dir, tal i com va passar el pilot en aquesta volta (en la que ningú va esprintar) i no a l’última que es va fer. Per això hi ha tanta diferència entre el resultat de l’últim esprint del pilot i la classificació dels arbitres (a banda dels possibles errors que pugui haver, és clar).

Joan Gálvez ha dit...

Hola Xavi, com be dius el pilot no va sprintar, perque segons m´han dit a la volta anterior els hi van dir que els hi faltaben dues voltes, i el que no está be es que despres de que els arbitres o diguin cambien de opinió i donguin la cursa per acabada una volta abans tot i que coincidis amb el doblament dels tres escapats, que per cert alguns del pilot que van arrivar per dabant sembla ser que es van aprofitar del Toti, Adolfo y Joan Carles.
Salutacions.
Joan.

Anònim ha dit...

CUANDO UN CORREDOR TAN AVILIDOSO (en bici)COMO CASTELLÁ DICE QUE ESE TIPO DE CIRCUITOS SON UN PELIGRO,IMAGINAROS LO QUE PENSAMOS LOS QUE SUFRIMOS CON TANTA CURVA PELIGROSA.ES UN GESTO QUE LE HONRAAAA.SI SE CORRIERAN POCAS CARRERAS DE ESTAS LO COMPRENDERIA,TIENE QUE HAVER DE TODO,PERO ES QUE HAY DEMASIADAS.¿Y LUEGO QUE PASA CON LOS QUE SE CAEN ?SEGURAMENTE EN CIRCUITOS MENOS PELIGROSOS LOS RESULTADOS SERIAN LOS MISMOS.,,,ANIMOS PARA TODOS LOS LESIONADOS Y HASTA PRONTO.

XAVI NOVELL ha dit...

que tingueu tots una molt bona recuperació Companys!!!! ,molts ànims.

Anònim ha dit...

hOLA COMPAÑEROS CAIDOS EN COMBATE
SANTI ESTRAGE,IGNORO COMO ESTAS
AMIGO.
OCTAVI SIENTO LO DE TU CLAVICULA,
PENSE QUE NO HABIA SIDO TAN GRAVE.
CUERVO LO TUYO ES DE ADMIRAR,¿VES
COMO ERES UNO DE LOS INMORTALES?
NO TE RELEVABA,POR QUE IBA DETRAS TUYO VIENDOTE ESE CULITO AL AIRE
QUE LLEVABAS JA JA.
BUENO AMIGOS OS DESEO UNA RAPIDA
RECUPERACION A TODOS,UN ABRAZO
RIPOLINI Y ELENA.

Anònim ha dit...

comprenc que hi ha una massa de ciclistes que els agradi la competicion despues de complir 40 anys.però sincerament no entenc que es presentin de 60 a 70 ciclistes en aquestes porquerias de circuits,dissenyats perquè passin aquest tipus de coses. jo no podria!!!,arrojaria la tovallola i no em sacrificaria tant entrenant 2 o 3 vegades per setmana perquè el diumenge em trenqui el cap. us comento que a les marxes tambè es poden disputar i es gaudeix tambè. L'important és arribar integro a casa i poder anar el dilluns a treballar. us he convençut? crec que no. almenys seleccioneu els circuits que desitxeu córrer i no córrer en els sinistres.

Anònim ha dit...

el circuito antiguo hace 4 temporadas "lo quitaron por peligroso"... un poligono total mente plano, con cuatro curvas a derechas (la ultima temporada que se corrio el suelo totalmente mojado) gano el toti

Joan Gálvez ha dit...

Hola anonim, efectivamente en la temporada 2006, ganó Toti despues de haber pinchado, escapado con Jordi Martínez.
Y en cuanto a lo que dice el ex arbitre de que las marchas no son peligrosas, sólo diré que desde que vuelvo a correr desde el año 2005, participé en la Quebrantahuesos 2006 y hubo un accidente mortal, y que yo sepa en las carreras de las diferentes categorías no ha habido ninguno en estos últimos años.
Para mi hay más peligro entrenando y en algunas marchas que en las carreras.
Saludos.
Joan.

Adolf Garcia ha dit...

Estic casat i tinc dues nenes precioses que el Diumenge m'animaven desde la tanca a la linia d'arribada, no soc cap suicida i corro per divertir-me, no per fer-me mal ni fer mal al demès però a la cursa de Figueres vaig passar molta por, la bici se n'anava a la rotonda (semblava de vidre) i doblant el grup no sabia per on passar, vaig anar a la cursa per defençar el liderat i per poc no ens obrim el cap amb el Castellà, ens varem enganxar a l'esprint a l'intentar esquivar un doblat. Si ho se no hi vaig. Espero que n'Octavi i en Santi es recuperin el millor i més ràpid possible. Amb aquest tipus de circuits l'únic que pot passar es que ens fem mal. Està clar que ningú vetlla per la nostra integritat i el més important és fer caixa i als corredors que els donguin pel sac! perdó però m'estic escalfant. Ens veiem a Figueres que és cursa en ruta.

Octavi ha dit...

Moltes gràcies a tots, ens veiem aviat.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Al web de la federació he vist que han canviat l’hora de la cursa d’Igualada, ara ha passat a les 11 h i la de juvenils a les 10 h. Esteu atents i no us equivoqueu i aneu massa aviat.

El vídeo de la cursa de Figueres ja el tinc fet i pujat, no m’he l’han acceptat perquè és massa llarg. L’hauré de fer de nou i tornar-lo a pujar, en fi, paciència...

Unknown ha dit...

GRACIES a tots per el suport, pero em trec el barret davant el comentari de l'Adolf. FINS AVIAT

Miquel Angel Cherino ha dit...

Hola, us poso el text que he deixat en el blog de CECOC i que interessa que en feu ressó:
Avui he rebut la trucada d'en Carles Gasulla en la que m'informava que la cursa d'Igualada ha sofert un canvi horari, gràcies a deu per a fer-la una hora més tard.
Així que finalment l'hora de la cursa serà a les 11 i no a les 10 com estava previst inicialment.
Gràcies Carles per la col·laboració.

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

Avui han operat a l’Octavi de la clavícula a Girona, l’han posat una placa amb 6 cargols, subjectant l’os que el tenia desplaçat. El Santi Estragué s’està recuperant del fort cop i ja ha començat a rodar en bicicleta una mica.
Bona recuperació!