dijous, 11 de juny de 2009

Manresa, 7 de juny de 2009

90 Corredors veterans s’han donat cita en Manresa per recórrer els 79 quilòmetres de que constava la cursa, en carretera. D’aquests, s’han classificat 74 a una velocitat mitjana de 37,4 km/h. Recorregut molt maco i molt ben organitzada per la PC Bonavista.

Contràriament a l’habitual: sortida tranquil·la i sense gaires moviments, fins que ha atacat el Sergio Hidalgo del Pinturas Grimaldo, marxant amb ell el Casanova i el Gasulla del Cecoc i el Pep Gázquez del Galvesport. Abans de coronar el primer port els han agafat el Madrigal del Pinturas Grimaldo i el Xavi Pérez del Cecoc; l’únic dels escapats que ha aguantat amb ells ha estat el llest i patidor Casanova. Per darrera un atac del Priego del Pinturas Grimaldo ha fet que se sumessin el Cherino, Emili i Mirco del Cecoc; l’Octavi i el Santi Estragué (que no ha aguantat el ritme) del Pinturas Grimaldo.

Pels continus puja i baixa que havia entre el primer port i el segon, un atac del Xavi ha fet que el líder Mirco es despengés, tornant a ajuntar-se. Després marxeta del Xavi amb molt control per part de tots, fins que el Casanova ha parlat amb els seus companys en la baixada de l’últim port i han començat els atacs, ja ens els quilòmetres de pla fins a meta. Abans d’acabar la baixada s’havia quedat el Madrigal amb fortes rampes a les cames, no podia ni parlar (gran cursa la del Madrigal que el dissabte havia participat junt amb la Rosi, la seva dona, en la marxa de la Bonaigua, de 187 quilòmetres). Primer ha marxat el Cherino amb el manresà Priego, responent-li a l’atac; per darrera atacava l’Emili, sortint a per ell l’Octavi amb el Casanova i el Xavi. S’han tornat a ajuntar abans d’entrar a Manresa i, una altra vegada, marxeta del Xavi sacrificant-se pels seus companys (gregari d’autèntic luxe).

L’últim atac de cara a meta ha estat de l’Emili, sortint a per ell l’Octavi i el Cherino, guanyant aquest per davant de l’Octavi i l’Emili amb avaria inclosa. El Priego no ha pogut respondre, quedant-se amb el Mirco que ha fet quart, Priego cinquè, Xavi sisè i Casanova setè. L’Agüero ha entrat primer de l’esprint del primer grup, en el que anaven 13 corredors, fent vuitè. En la baixada s’han fet diferents grups.

L’equip ha tornat a estar molt bé, encara que portem quatre segons llocs seguits. Com a anècdota el Sergio Hidalgo i el Joan Gálvez s’han equivocat en una rotonda, fent 14 quilòmetres de més.

Avui vull felicitar als àrbitres, cosa poc habitual, pel comportament durant la cursa, informant-me, facilitant-me la meva tasca i que pogués passar a atendre als corredors. Tot això d’una manera molt correcte (com hauria de ser sempre). Espero tornar a fer-ho moltes més vegades.

Les fotos de la cursa són de la Mari.
Santi en primer pla. Xerrada dels Galvesport amb el Cuervo i el Narváez d’espectadors
El pilot comandat pel Castillo o el Cabello, amb els Pinturas Grimaldo i els Cecoc ben situats

Punxada del líder Mirco, assistit pel Mariano

Les rotondes, cadascun les agafa com pot: Borrás i Maya

El Marina ha esperat al Mengual que se li havia sortit la cadena

El Sergio patia pujant el primer port, després de l’escapada


Els escapats: atac del Xavi i el Mirco es despenja
Xavi tirant, Priego i Cherino. Bona feina dels companys del líder que l’esperaven quan feia la goma, després vénen el Madrigal, Casanova, Emili i Octavi

L’Emili parlant amb el Mirco

El Cherino passant revisió amb el Xavi

El Casanova ha perdut uns metres al coronar l’últim port, ha enllaçat de seguida

Comencen els atacs, el paisatge és preciós

Marxen el Cherino i el Priego

Per darrera ataca l’Emili i surt a buscar-lo l’Octavi amb el Mirco i el Casanova

Arribant a meta ataca l’Emili

Guanya el Cherino per davant de l’Octavi, Emili, Mirco, Priego, Xavi i Casanova

Pilot encapçalat per l’Agüero, Gonzalo, Terrones, Cabello, Pallàs, Obón...

Gonzalo, Obón, Joan Oliva, Cuervo i Mengual

Arribada del segon pilot amb el Salva, Santi Alentorn, Maya, García, Jesús, Nocete i Juanillo

Comentant la cursa: Agüero, Madrigal, Cuervo, Santi Estragué, Santi Alentorn, Priego i Nocete
Pòdium de 60: López 3r, Maya 1r i Juanillo 2n

Pòdium de 50: Mengual 3r, Terrones 1r i Obón 2n

Pòdium de 40: Emili 3r, Cherino 1r i Octavi 2n

Primers locals: Joan Pallàs 2n, Josep Priego 1r i Joan Oliva 3r

Cecoc guanyador per equips

Cap comentari: