divendres, 25 de setembre del 2009

Xavi Novell, Josep Oró i Francisco Seco

Hem de tornar a lamentar tràgiques pèrdues al món del ciclisme, totes les hem patit en l’últim mes.

El 19 d’agost ens va deixar Francisco Seco, a l’edat de 38 anys. El Francisco era un fora de sèrie, el vaig tenir com a corredor al G. E. Rostoy de juvenils, allà pel 1989. El seu germà, el Manel, un bon amic, havíem corregut junts pocs anys abans també a la categoria de juvenils amb el CC Sant Boi - Torrot. En Manel està treballant per fer-li un memorial al seu germà l’any pròxim.

El 3 de setembre ens va deixar Josep Oró, famós locutor de curses ciclistes, de Manresa, a l’edat de 54 anys. Just 4 dies abans va fer de comentarista a la cursa de veterans organitzada per la PC Bonavista a Manresa. Un cotxe el va atropellar quan anava a veure la sortida de la Vuelta a España de Tarragona des de Salou, on passava uns dies. El conductor va donar positiu en el control d'alcoholèmia i estupefaents.

I l’últim ha estat en Xavier Novell, corredor de carretera i muntanya de 34 anys d’edat de Sant Celoni. El van atropellar el passat dimecres dues furgonetes quan entrenava. Deixa vídua i dues filles petites. A través del Facebook L'Arnau Planas ha creat un grup de suport on el dia 17 d'octubre li faran un homenatge: la pujada al Turó de l'home de nit, aquest any ja s'havia fet, però el dia 17 en memòria d'en Xavi ho tornaran a fer, a dalt faran un minut de silenci en record seu i es tornarà a baixar. Es pot pujar en bici i els que no vulguin o puguin ho poden fer en cotxe. N’hi haurà cotxes d’assistència. L'hora de sortida serà a les 18h al pavelló d'esports de Sant Celoni. Cal portar, llums, peto reflectant i casc.

Des d’aquest blog volem donar el nostre sentit condol a familiars, amics i coneguts. Esperem que aquestes notícies no s’hagin de repetir més.
Francisco Seco, abans de la cursa de juvenils que es va celebrar a Sant Vicenç dels Horts el 7 de maig de 1989
Josep Oró, en l’entrega de premis de la cursa de Manresa de veterans el passat 30 d’agost

Xavi Novell, en la pujada a Vallter 2000 de l’agost passat (fotografia del seu blog)
http://www.xaviernovell.blogspot.com
Teniu un vídeo que ha fet la Noe de Mataró, en homenatge al Massai:
http://www.youtube.com/watch?v=CGdL0bv8VhM&feature=autofb

5 comentaris:

Secociclisme ha dit...

Gracies per tot, Xavi.
Sobren mes paraules.

Carles Lara ha dit...

Jo coneixia al Xavi i era una persona excel·lent. Amb el Seco també havia competit amb ell. Recordo una cursa de juniors a Reus on vam anar els dos escapats. Darrerament hi ha massa desgràcies!!!!

Carles Lara ha dit...

I realment, en Seco, era un fora de sèrie.

Anònim ha dit...

jo coneixia en Xavi Novell i en Josep Oró, no hi ha dret a la manera en que ens tracten els vehicles a motor.

carles nadal

Equip Ciclista Pinturas Grimaldo ha dit...

No m’has de donar les gràcies, Manel. Saps que ho sento de debò.

Tens raó, Carles, massa desgràcies en poc temps. Dóna molt que pensar, els que sortiu a la carretera teniu molt de mèrit perquè us jugueu la pell a cada moment.
L’any que vaig tenir al Francisco, ell era juvenil de segon any, el primer que va córrer va ser una social a Tarragona i la va guanyar, amb amateurs, juvenils... Aquell any va guanyar la 1a cursa de la temporada, la Copa Catalana, el Campionat d’Espanya...

Carles no hi ha dret, però mentre la gent no es consciencií (que serà molt difícil) haurem de lamentar més desgràcies com aquestes.