diumenge, 17 de maig del 2009

El Milà, 17 de maig de 2009

Cursa en el Milà de 63 quilòmetres en un circuit interurbà de 9 km, al que s’han donat 7 voltes, a una velocitat mitjana de 40 km/h. Han sortit 100 corredors, dels que s’han classificat 92, com a única fèmina, l’Elena. Circuit maco i bona organització per part de l’Agrupació Ciclista Veterans de Reus.

Escapada en la primera volta a càrrec del Xavi Pérez (Cecoc) i del Pedrito Soler (Pinturas Grimaldo), que han arribat a meta juntament amb quatre corredors veterans 60, que s’han incorporat quan portaven dues voltes.

Crònica del Pedrito: “La carrera según mis huesos. En la primera vuelta, después de algunos intentos, saltan Xavi Pérez y P. Soler. Luego, en la segunda o tercera vuelta se unen unos cuantos máster 60. Xavi que va como una moto no para de tirar y yo le relevo lo que buenamente puedo. Por atrás desconozco como se desarrolla la prueba pero al final tanto Xavi como Pedro se desentienden de los máster 60 y lanzan el esprint, cuando me veo derrotado me dejo caer y resulta que me ponen sexto de carrera, que pasada. Después llega el grupo con Cherino, Priego y Mirco por este orden. SALUDOS”.

Per darrera han hagut diferents atacs que no han fructificat, arribant a meta el pilot a l’esprint. En la segona volta, al començament de l’ultima pujada, l’ha saltat el pinyó al líder, l'Adolf, caient formant una “montonera”. S’ha estat una estona ajagut al terra, assistit per seu company Cabello i ha pogut continuar, però ja molt lluny del pilot i sense possibilitats d’enllaçar.

L’equip ha tornat a estar molt bé, ara ja al complet amb la incorporació de l’Octavi.

Capítol apart mereix el que ha passat amb la classificació final de la cursa feta pels arbitres, amb la incorporació dels màster 60 a l’escapada. Em sembla perfecte que els veterans 60 puguin sortir més tard i facin menys quilòmetres que la resta, però... Que s’incorporin al pilot, no amb els escapats! Ells han arribat a meta a roda del Xavi i del Pedrito i han disputat l’esprint (no han donat ni un relleu en tota la cursa). Els 60 s’han atacat a començament de l’última pujada, el Xavi i el Pedrito s’han desentès pensant que a els 60 els classificarien apart i, han lluitat per la cursa. Després, resulta que es classificaven com la resta. El Xavi els ha passat i el Pedrito s’ha confiat, fent sisè. Els 60 s’han trobat en una escapada caiguts del cel i els arbitres són incapaços de fer les coses ben fetes. Què passa amb els veterans 60 que han sortit amb la resta de corredors i, que a més, han fet els 63 quilòmetres? Que han arribat en el grup, sense opció ni de disputar de la seva categoria. Visca l’honestedat, l’ètica esportiva i el bon fer dels arbitres que tenim (ja van unes quantes aquest any). A partir d’ara que sortint tots junts, una vegada començada la cursa, i les disputin sense necessitat d’escapar-se, ni de lluitar, ni de... Els arbitres, igual que s’han acostat al Xavi i al Pedrito a donar-los les referències de temps, que els haguessin informat d’això, o que l’haguessin dit a la sortida... Però no, fan malament les coses i són incapaços de reconèixer-lo i solucionar-lo.
Les fotografies de la cursa són de la Mari.
Inscripcions: Agüero, Estragué, Cuervo i Narváez
El Pedrito i el Xavi, ja estaven parlant de quan farien l’escapada? Amb el Castillo d’espectador

Una “boirina” començava a planejar en la sortida (és el vidre del cotxe)

Comença l’escapada del Xavi i del Pedrito

El Joan Gálvez pateix les conseqüències de la caiguda a l’autovia, carregat de pes (amic, saps que t'ho dic des del carinyo)

Caiguda de l’Adolf, ha estat una estona estès al terra

L’Adolf, atès pel Cabello

Patint per enllaçar, ha aconseguit acabar la cursa

En el pilot havien atacs que provocaven talls

Un grup per darrera amb el Jasse, l’Hilari i l’Elena, que s’havia tallat en la caiguda

Els escapats amb el Xavi, Pedrito, Juanillo, Maya i els dos López

L’Agüero s’ha escapat amb el Gázquez (també tallat en la caiguda) i el Gasulla

L’Octavi sortia a pels intents d’escapada. Aquí, un corredor de Castelló

El grup amb el Terrones, Mirco, Cuervo, Santi Alentorn, Santi Estragué, Cherino, Priego i Salva

L'Àngel Gandúl i en Jesús Alguácil, Toledano, Carles i Roca

Arribada del Xavi, guanyador, amb els veterans 60

Arribada del Pedrito

Esprint del pilot: Priego, Cherino, Mirco, Callarisa (guanyador provincial), de Diego (guanyador de 50) i Salva

Arribada dels 50: de Diego, Nocete i Salva, amb el Mariano i l’Agüero

Santi González, Cuervo, Mengual, Alentorn i Madrigal. Per què miren al terra?

Cuervo, Jesús, Joan, Mengual, Santi Alentorn, Estragué, Xavi Lara, Octavi i Madrigal

Torrubia, Joan, Roca, Xavi Lara i Madrigal

Santi Estragué, que l'han classificat el 68, quan en realitat entra després de l'Octavi, el 36

Els Iluro lluitant per un ex aequo amb el Sergio per darrera

L’organització ens ha ofert Donuts per a tothom

8 comentaris:

Pedrito Soler ha dit...

Quiero comenzar este escrito diciendo que siento un gran respeto por corredores que salen a las carreras de veteranos y tienen que seguir el ritmo de hombres 20 años mas jóvenes que ellos, son una pasada.
Eso sí, nos gustaría que las normas se cumplieran lo máximo posible y que antes de dar la salida en una prueba todo este aclarado para que no pase lo de la carrera del MILÀ.
Las preguntas que muchos nos hacemos son las siguientes:
- ¿Por qué los veteranos 60 saliendo más tarde se unen a la rueda de los escapados y pueden disputar la general, y la general por equipossss?
-¿Por qué los árbitros o los propios veteranos 60 no lo dicen a nadie y sobre todo a los escapados?
- ¿Por qué no se unen al pelotón y así no perjudican ni adelante ni al resto de corredores que disputan la carrera?
-ETC. Y podríamos estar mucho rato preguntándonos cosas de este tipo.
Creo que a todo el mundo le parece bien que salgan antes, que hagan menos kilómetros, etc.
Pero compañeros si queremos dar ejemplos todos tenemos que poner de nuestra parte y demostrar que somos como dicen por ahí una familia de veteranosss. Por parte de los árbitros y de la Comisión creo que hacen mucho por nosotros, pero una vez más se equivocaron. Y llevamos unas cuantas yaaaaa...

SALUDOS PARA TODOS LOS LECTORES Y HASTA LA PRÓXIMA. Pedrito

Albert ha dit...

Fatal, un desastre, no es pot permetre que els àrbitres actuïn sense criteri. Els V-60 s'han d'incorporar quan passa el pilot, no amb els escapats. Aquesta classificació està desvirtuada, tant individual com per equips. Els V-60 no en són els responsables, ells obeeixen els àrbitres, pensant "ja ens agafarà el pilot". Quina pena que terceres persones perjudiquin la competició de Veterans, els únics que cobren. Els de Barcelona i alguns de Girona estan acostumats als Veterans, els de Tarragona no. Estic content dels lesionats guarits, Joan i Octavi. Lamento la caiguda de l'Adolf, desitjo que no tingui res.

Albert ha dit...

M'he deixat de felicitar al Pedrito i a l'Andorrà volador, valenta i gran cursa la vostra.

Manuel Marina ha dit...

Primero felicitar a Pedrito por la escapada y por su segunda posición de la general. En cuanto a la clasificación general y los problemas que ocasionan los árbitros, en algunas ocasiones, creo que se debería de hablar entre los equipos y exponerlo a la comisión. No sé si esto servira de algo, aunque si no hacemos nada, nada cambiará nunca.

Joan Gálvez ha dit...

Hola Xavi, grácies per la foto, avui he vist que aixo acaba de començar per a mi i que em costará una mica agafar el ritme.
Respecte a la clasificació d'avui millor no faig cap comentari, però si que em semble que per els que estan disputan la xallenge, alguns han sortit perjudicats.
Salutacions.
Joan.

Unknown ha dit...

merderada de classificacío.....

Anònim ha dit...

Abans de tot, gracies per la foto!

Sort que l' Adolfo no va prendre gaire mal, va caure just al meu davant i pensava que li passaria pel damunt... quin ensurt, i quins 00 de seguir en cursa !

jo em vaig endur un crit d' un Galvesport, i amb raó perque s' em va anar la bici de costat...
però pel que veig n' hi ha alguns que creuen que corren sols, van d' esquyerra a dreta com si no duguessin ningú enganxat a roda...
recordo un que demana pas per l' esquerra, li deixo, i tot just és al davant creua de cop a dreta...
frenada i crits pel derrera...!

M' ho vaig passar molt bé, i amb el temps espero aprendre una mica que hi ha molt ciclisme a les cames d' alguns.

de moment, amb entrar dins el pilot ja sóc feliç!

Carles , el de Molins

Adolf Garcia ha dit...

Gràcies a tots els que vareu esperar-me en cursa per tal que pugués entrar de nou, però com l'air-bag lateral no es va obrir, entre la patacada amb el terra i la trencadissa de bici era impossible arribar de nou al pilot. Ara mateix tinc el cul de color blau i per seure m'he de posar de costat, però com deia aquell "mala hierba nunca muere". Gràcies a tots per l'interès que vareu mostrar pel meu estat físic en acabar la cursa. Per cert, una putada aixó dels veterans 60. Imagineu que aixó passa en una cursa entre dos corredors que es juguen el campionat?. Ens veiem.